Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De slåss om NK

Publicerad: 7 juli 2010, 13:01

I slutet av maj kunde Resumé berätta att NK bryter med Lowe Brindfors efter sex år tillsammans för att gå ut i pitch. Åkestam Holst, Garbergs, Out of Office samt Lowe Brindfors bjöds in. Resume.se kan nu avslöja att NK valt att gå vidare med Garbergs och Åkestam Holst.


– Garbergs och Åkestam Holst har båda visat stor affärsförståelse och bra strategiskt resonemang samt har team vi tror på, säger Camilla Wallander, marknadschef på NK till Resume.se.

Det var den 25 maj som byråerna fick pitchbriefen. Uppdraget var att tolka NK:s kommunikativa utmaning, presentera ett nytt kommunikationskoncept och göra ut det i en kreativ vårkampanj för 2011 av ett team som ska jobba med NK om byrån får uppdraget.

I mitten av augusti fortsätter dialogen där NK har gett byråerna en rad kompletterande frågor som man kommer att ha möte kring. I slutet av augusti månad ska sedan reklambyråvalet vara gjort för att kunna börja samarbetet direkt. Lowe Brindfors har dock kvar uppdraget att göra höst- samt julkampanjen.

– Paralellt med byråupphandlingen gör vi även en översyn av dekorationsuppdraget för NK varuhuset i Stockholm, så det blir spännande förändringar till 2011, avslutar Camilla Wallander.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.