Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"De som står bakom Psalmtoppen borde avskedas"

Publicerad: 28 april 2008, 15:28

Stig Hadenius, professor emeritus i journalistik, går till starkt angrepp på SVT:s nya program Psalmtoppen. Han har anmält programmet till Granskningsnämnden.


Stig Hadenius. Foto: Stig-Göran Nilsson/Scanpix

Stig Hadenius är tidigare professor i journalistik och en flitig debattör inom ämnet. Nu går han till ett hårt angrepp på SVT:s nya program Psalmtoppen, där tittarna ska rösta fram sin favoritpsalm.

”Programmet är ett hån mot oss som av religösa eller andra skäl önskat höra dessa psalmer/sånger vi växt upp med. Här vuögariserar en fd Bolibompa-programledare bland det finaste vi har av folklig sång”, skriver Hadenius i sin anmälan till Granskningsnämnden.

Han skriver vidare att Psalmtoppen slår alla rekord, trots att han skrivit mycket om radio och tv genom åren. Kritiken mot de personer som gjort programmet är inte nådig.
”De som står bakom psalmtoppen borde avskedas eller få sina löner halverade, arma människor.”

Men trots anmälan till Granskningsnämnden har Stig Hadenius inte några stora förhoppningar om att det ska hända något med programmet. Han väntar sig ”möjligen en liten juridisk gäspning medan herrarna putsar sina manschetter.”

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.