fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De startar Sveriges första pr-byrå för husdjur

Publicerad: 3 augusti 2019, 05:46

Emma Svensson och Louisa Ernestam.

I veckan lanserade de två tidigare kollegorna Louisa Ernstam och Emma Svensson pr-byrån Petit Banana.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Hundar, katter och allsköns husdjur utgör redan en stor del av innehållet i sociala medier. Vi tycks ha en osläckbar törst när det kommer till att titta på våra fyrbenta vänner.

Men det har inte funnits någon som från byråhållet tagit sig an de mer välprofilerade husdjuren. Tills i dag.

Nu lanserar de två tidigare kollegorna Emma Svensson och Louisa Ernestam pr-byrån Petit Banana – Sveriges första pr-byrå för husdjur. Tanken är att byrån ska hjälpa varumärken inom husdjurssegmentet att på rätt sätt samarbeta med ägarna till djuren. Emma Svensson och Louisa Ernestam kommer närmast från Warner Music där båda jobbat med marknadsföring. Tidigare i karriären har Emma jobbat som journalist och redaktör på bland annat Aftonbladet medan Louisa Ernestam jobbat på byråer som Wenderfalck och Isobar.

– Vi har identifierat en lucka i marknaden vad gäller influencer marketing och PR inom segmentet husdjur för medvetna djurägare. Eftersom vi själva är i målgruppen så har vi båda känt en avsaknad av marknadsföring som känns tilltalande och relevant, säger Emma och Louisa till Resumé.

Namnet på byrån kommer från grundarnas egna hundar – Kotten Banana och Petit Bill Murray.

De två menar att influencermarknaden för husdjur på många sätt liknar den för "vanliga" influencers. I dagsläget utgör hund- och kattkonton en stor del men en del konton med betydligt mer udda arter börjar också nosa sig framåt.

– Genom våra egna hundars konton har vi ju såklart också exponerats för marknaden i USA, som är ljusår före oss vad gäller influencer marketing inom husdjur. Där har vi verkligen något att titta på för inspiration, berättar Louisa Ernestam för Resumé.

Än så länge befinner de sig fortfarande i uppstartsfasen och kan inte avslöja namnet på eventuella kunder. Klart är att marknaden växer och att landets storstadsbor blir en viktig målgrupp.

– Vi ser en tydlig trend i att det dyker upp nya företag på marknaden som riktar sig till mer medvetna husdjursägare i storstan, det rör sig om exempelvis probiotika för hundar, lokalproducerade hundfoder och hundmöbler som anpassats för att attrahera mer trendkänsliga husdjursägare, säger Emma Svensson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev