onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De trotsade askmolnet

Publicerad: 22 april 2010, 06:52

Nu i veckan pågår juryarbetet i den brittiska reklamtävlingen D&AD. Arbetet har försvårats på grund av askmolnet från den isländska vulkanen Eyjafjallajökull. Men de två svenska jurymedlemmarna lät sig inte stoppas.

Ämnen i artikeln:

Martin CedergrenD&AD

TR

Tobias Rydergren


Anders Gustafsson och Martin Cedergren.

D&AD är Englands mest prestigefyllda reklamtävling. I år skulle 210 kreatörer och strateger vara med och bedöma de inskickade bidragen. Men på grund av flygproblemen orsakade av askmolnet har runt 30 procent av domarna haft svårt att ta sig till London, skriver Adage.

Det är inte bara jurymedlemmarna från utlandet som har problem med att komma till England. Flera av de engelska kreatörerna sitter strandade utomlands efter semestrar och affärsresor.

Tävlingen kommer dock att genomföras trots bortfallet. Två svenskar har också hamnat i blickfånget. Martin Cerdergren på Åkestam Holst och Anders Gustafsson på Crispin Porter Bogusky sitter båda i cyberjuryn. Men de lät inte askmolnet stoppa dem. De hyrde en bil och körde från Göteborg och lyckades komma i tid till det första mötet. Inledningsmiddagen blev dock en intim tillställning med bara sju deltagare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev