Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Demoskop och Inizio går samman

Publicerad: 10 juni 2019, 08:15

Carin Wegenius och Karin Nelsson.

Analysföretagen Demoskop och Inizio går ihop under namnet Demoskop. Sammangåendet ska öppna upp för utveckling av nya erbjudanden inom både traditionella datainsamlingsmetoder samt inom big data och automatisering.


Ämnen i artikeln:

Peje EmilssonInizio

Analysföretagen Demoskop och Inizio går ihop. Det nya bolaget går under namnet Demoskop och kommer enligt ett pressmeddelande "erbjuda Sveriges vassaste och modernaste mätningar och analyser inom områden som varumärke, kommunikation och opinion".

Demoskop grundades för 30 år sedan och har under åren bland annat undersökt väljarnas sympatier i Väljarbarometern. Inizio startades i sin nuvarande form 2012 och har bland annat Inizio-panelen med över 65 000 deltagare.

Sammangåendet av de två bolagen ska öppna upp för utveckling av nya erbjudanden, såväl inom traditionella datainsamlingsmetoder, som inom så kallad big data och automatisering. Här kommer fokus bland annat att ligga på fortsatt utveckling av datavisualisering, cookiepaneler och skräddarsydda digitala paneler, så kallade insight communities.

– Det här är en perfekt matchning. Demoskop har ett starkt erbjudande inom varumärke och kommunikation och sedan årtionden ett grundmurat förtroende som ett av Sveriges mest träffsäkra opinionsinstitut. Inizio har visat samma höga kvalitet och har en mycket tung kompetens inom digital analys och metodutveckling, säger Carin Wegenius, tf vd Demoskop, i pressmeddelandet.

Karin Nelsson, partner på Inizio, kommenterar:

– I grund och botten kvarstår våra kunderbjudanden som vi har idag, men med det nya bolaget kommer vi kunna leverera skarpare analyser och rådgivning i vår strävan att vara Sveriges ledande analysföretag. Vi hjälper våra kunder att omvandla deras data och vår insamlade data till konkret affärsnytta.

Företaget Inizio kommer att finnas kvar för vidareutveckling av digitala tekniker, däribland Inizio-panelen. Majoritetsägare i det nya bolaget blir Peje Emilsson genom Auronus. Återstoden ägs av seniora medarbetare.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Peje EmilssonInizio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.