Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Den positiva tillväxten fortsätter för B-Reel

Publicerad: 20 augusti 2019, 09:21

Jesper Kling, managing partner på B-Reel.

B-Reels reklambyråverksamhet uppvisade en stadig ekonomisk utveckling under 2018, med en ökning av både vinst och omsättning.


Ämnen i artikeln:

B-Reel CreativeGantB-ReelJesper KlingH&MStorytel

De senaste åren har B-Reel ansträngt sig för att särskilja det två varumärkena B-Reel och B-Reel Films, där den förstnämnda är en mer traditionell kommunikationsbyrå med både kreativt och strategiskt arbete medan det senare fungerar som produktionsbolag. I december 2016 fick de två grupperingarna en ännu tydligare uppdelning, där B-Reel Creative Agency nu ingår under B-Reel AB.

Det senaste siffrorna visar att B-Reels reklambyråverksamhet uppvisade en stadig ekonomisk utveckling under 2018. Omsättningen ökade kraftigt till drygt 63 miljoner kronor, att jämföra med 36 miljoner året dessförinnan. Vinsten ökade från 1,5 miljoner för att landa på drygt 2,7 miljoner under 2018.

LÄS MER: "Efter sju år i LA – nu ska han utveckla B-Reel Films på hemmaplan"

Byråintäkten ökade med 10 miljoner, från 21,4 miljoner till 31,4. Rörelsemarginalen räknat på byråintäkt landar därmed på cirka 8 procent. Byrån hade under året 22 anställda.

I bokslutet framgår att B-Reels arbete under 2018 har innefattat strategiska och kreativa uppdrag för globala kunder som bland annat H&M, Storytel, Gant och LVMH-gruppen. Dessutom har byrån sett en organisk tillväxt i organisationen genom flera nyckelrekryteringar.

– Vi rör oss fritt mellan kommunikation och digitala upplevelser och 2018 fick vi flera kvitton på att vi har ett strategiskt och kreativt erbjudande i framkant för svenska och internationella uppdragsgivare. Under året gjorde vi allt från varumärkesplattformar till globala reklamkampanjer och spetsiga tech-lösningar, och tillväxten skedde på alla fronter, säger B-Reels managing director Jesper Kling i ett mail till Resumé.

FAKTA // Siffror
Oms: 63 mkr (36 mkr)
Byråintäkt: 31,4 mkr (21,4 mkr)
Rörelseres: 2,4 mkr (1,5 mkr)
Rörelsemarginal: 8 % (7 %)
Anställda: 22 (21)

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.