Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dentsu Aegis storsatsar i Göteborg – öppnar Outfoxkontor

Publicerad: 26 april 2018, 08:25

Lars Johansson, VD, Outfox och Henrik Lidroth, General Manager, Dentsu Aegis Network i Göteborg.

Kommunikationskoncernen Dentsu Aegis Network lanserar den nyförvärvade digitala analysbyrån Outfox i Göteborg. Samtidigt meddelar man en kommande digital satsning i Göteborg och Västsverige.


Ämnen i artikeln:

Dentsu Aegis NetworkDentsu

För knappt ett år sedan förvärvade Dentsu Aegis Network byrån Outfox, Nordens största partner inom Google Analytics 360 Suite och specialiserad på digital analys och CRO.

Förvärvet låg i linje med byråns nystartade affärsområde Dentsu Data Services, DDS, som genom martech, data management, insikt och analys ska hjälpa koncernen att växa.

– Det sker en kapprustning hos oss och många andra på det här området, så vi beslutade oss för att ta ett rejält kliv framåt för att inte bara säkra en ledande roll idag utan även framtidssäkra vårt erbjudande på längre håll. Genom den här omorganiseringen skapar vi ett riktigt dreamteam av specialister som kompletterar varandras kompetens och täcker upp hela fältet, berättade Dentsu Aegis Networks vd Mattias Behrer i samband med förvärvet.

Nu öppnar man Outfox på Dentsukontoret i Göteborg och meddelar att man kommer inleda en treårig digital satsning och tillväxtplan i regionen där ledningsgruppen på Dentsu Aegis Göteborg kommer att få ett stort investeringsmandat. Dentsu Aegis i Göteborg kommer att ledas av Dentsubyrån iProspects tidigare vd Henrik Lidroth.

– Jag har precis flyttat till Askim från Stockholm med familjen, vilket känns superkul! Vi har flera nya lokala Göteborgsrekryteringar på agendan inför våren. Vår ambition är att flytta fram positionerna ytterligare och bygga vidare på det fina momentum vi har i Göteborg med våra mycket kompetenta kollegor samt långa och bra kundrelationer. Mitt uppdrag är att låta koncernen växa på med de befintliga kunderna och att lansera fler av koncernens byråer och tjänster i Västsverige, säger Henrik Lidroth, General Manager på Dentsu Aegis i Göteborg.

Till det nya kontoret rekryteras även Magdalena Wallner och Johan Jönsson som office lead respektive implementation specialist.

– Vi har sneglat på Göteborg en längre tid och som del av Dentsu Aegis kan vi nu starta upp under optimala förhållanden. Vi är även mycket nöjda med att ha rekryterat Magdalena Wallner och Johan Jönsson som första Göteborgsbaserade Outfoxkollegor. Magdalena kommer senast från Essity där hon arbetat som global digital analyst och Johan Jönsson kommer senast från Nordic Morning där han arbetat som team lead. Vi tror på Göteborg som marknad och vi kommer nu lägga energi på att hitta ytterligare kollegor till vårt fina kontor högst upp i Nordstan. Det är riktigt roligt och vi ser fram emot att sätta Outfox på kartan i Göteborg, säger Lars Johansson, VD och medgrundare av Outfox.

Sedan tidigare ingår även byråerna Amnet, Carat, iProspect, Isobar, MKTG, Posterscope och Vizeum i Dentsu Aegis Network.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dentsu Aegis NetworkDentsu

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.