lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det är ett bra att starta i en lågkonjunktur"

Publicerad: 2 mars 2009, 13:43

John Bark är designern som kanske jobbat med flest svenska tidningar. Men han har inte startat någon egen tidning förrän nu. I vår drar han igång Limited Edition Magazine.

Ämnen i artikeln:

John Bark

TR

Tobias Rydergren


John Bark. Foto: Resumé

– Jag startar den på nätet till att börja med, men förhoppningen är att det ska bli en papperstidning när konjunkturen vänder.

Blir det en designtidning?
– Nej tvärtom. Det ska vara allt utom design. Det ska handla om roliga saker. Jag har jobbat med Steffo Törnkvists böcker och det är åt det hållet jag vill gå. Det ska handla om saker man gillar att göra.

Något exempel?
– Jag har skrivit en hel resereportage under åren. Nu ska jag snart iväg till Kanada och åka heli-skiing. Det kommer jag att skriva om.

Du har jobbat med en rad dagstidningar och magasin, men aldrig själv haft en tidning?
– Jag har varit med i starten av många tidningar, till exempel Fokus. Det är klart jag funderat på en egen tidning, men aldrig gjort något åt det förrän nu.

När blir det premiär?
– Förhoppningsvis någon gång i år. Det är en seriös satsning, men samtidigt något som jag får jobba med när jag har tid över. Ungefär som vårt förlag som jag bara jobbar med på fredagar.

Varför blir det webben till att börja med?
– Man slipper all distributionskostnader tryck- och reprofakturor. Nu drar vi igång i det här formatet i lågkonjunkturen, då är vi slimmade från start.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev