Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det är inte min våta dröm att skriva i Expressen forever"

Publicerad: 25 mars 2008, 08:10

Den 28 maj utser Resumé de 499 bästa & mäktigaste i medie- och marknadskommunikationsbranschen. Varje dag intervjuas en av de nominerade. I dag intervjuas skribenten Linda Skugge.


Linda Skugge.

Av allt du har skrivit och gjort det senaste året vad har fått störst genomslag?
– Oj, vad svårt. Jag tycker jag får det ofta. Det låter ju skrytigt, men jag får det för ofta för att ta ut en specifik grej. Var femte vecka blir det något som blir jättestort av Expressenkrönikorna. Men en grej som blev jättestor var när jag skrev om jag skulle köpa en GPS till bilen för att jag inte hittar någonstans. Det är så konstigt, men folk verkligen förstod. De kände igen sig, för folk verkar inte hitta någonstans. Det är ännu mer tabu för killar som förväntas hitta. Jag fick massvis med mejl från killar som skriver om att de tar med en vän och testar en sträcka med GPS:en. Det är så, så kul att läsa.

Vad är du mest nöjd med under året?
– Uppmärksamheten kring Vulkan.se. Att lanseringen föll så väl ut. Alla kände att nu finns det en plats där de kan ge ut sin bok. Folk mejlar att de sitter tårögda och håller sin egen roman i handen och tackar oss. Vanliga svenssons får möjligheten att skapa och sedan publicera det. Det är fantastiskt.

Den här tävlingen handlar ju både om talang och makt, ser du dig själv som mäktig?
– Jag får den frågan ett par gånger per år och jag tycker det är svårt att säga. Jag läses av väldigt många och när jag hade Expressenbloggen var det nästan läskigt för att jag kände makten på så nära håll. Jag kunde skriva en grej om ett företag och fem minuter senare ringde företagets vd upp. Det kändes också som att alla läste min blogg istället för att jobba. Jag började undra vad folk gjorde på sina jobb. Det var obehagligt och det var därför jag slutade med bloggen.

Är makt inte så viktigt för dig?
– Jag vill ha inflytande och känna att folk lyssnar och att det man säger tas på allvar. Men det kanske är makt? Jag vill vara någon som man lyssnar på.

Vem skulle du vara utan möjligheten att uttrycka dina åsikter?
– Nu låter det som att det är det viktigaste för mig att vara en åsiktsmaskin. Jag skulle vara jättenöjd med att vara vd på ett företag. Att tycka i en kvällstidning är inte det viktigaste för mig. Det är mitt jobb och jag tycker det är kul. Men jag ser en mängd saker jag skulle vilja göra. Folk tror att det är ens våta dröm forever att ha en spalt i Expressen, men så är det inte.

Vad vill du göra i år?
– Jag vill fortsätta vara vd för Vulkan, lansera den utomlands och starta ett bolag till.

Vad är det för bolag?
– Det kan jag inte prata om än. Men grejen är att jag ser mig mer som företagare och entreprenör. På det sättet når man också ut. Jag vill fortsätta vara opinionsbildare, men det behöver inte vara genom krönikor i kvällstidningen.

Tänker du fortsätta skriva?
– Det beror på hur det går med Vulkan och just nu går det snorbra. Vi får se hur det går och om det finns tid över att skriva. Jag driver bolag nu och det är så jävla kul.

Hur känns det att vara nominerad?
– Det känns jättebra. Jag kastade mig över tidningen och när jag såg mitt namn blev jag jätteglad.

På vilken plats skulle du sätta dig själv på listan?
– Faktiskt nummer ett. Om man har skrivit sen man var barn och sen går över och blir företagare borde det vara tacken tycker jag, haha.

Se alla nominerade och nominera din kandidat

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.