lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det är rätt tid att lämna"

Publicerad: 27 mars 2009, 09:39

Äntligen! Det kan Fredrik Sandelin säga idag. 25 maj slutar han som vd för den förlusttyngda reklamkoncernen A-Com. För Resume.se avslöjar han att han tänkt lämna bolaget flera gånger tidigare.
– Men det har inte varit rätt tid att lämna. Det är det nu, säger han.

Ämnen i artikeln:

A-ComFredrik Sandelin

UF

Ulrika Fjällborg


Fredrik Sandelin, lämnar A-Com i maj.

2008 är det resultatmässigt bästa året sedan han tillträdde för sju år sedan. A-Com hade en omsättning på 879 miljoner kronor. Byråintäkten blev 303 miljoner och vinsten 14,6 miljoner kronor. Sista kvartalet var extra starkt.
– Det är dags att göra något annat och det är lämplig tidpunkt, säger Fredrik Sandelin.
– Genom nyemission står bolaget även starkt rustat. Jag kom in i vildvuxen koncern, nu har jag stramat upp den och kan med gott samabete gå vidare till något annat.

Vart ska du gå nu?
– Vet inte än. Jag tänkte ta ledigt i sommar och ta mig en funderare på det. Jag har inget klart än.

Varför gör A-com denna insats?
– Nyemissionen ska lösa lån och därmed sänka räntekostnadrna vilket stärker den finansiella ställnigen. Vi har en skuld till Johan Eidmans och Peter Arnessons bolag och den skulden kvittas i den här transaktionen. Vi har betalat ränta till det bolaget som vi nu slipper betala.

Ni pratar om ”renodling” i pressmeddelandet. Vad ska A-com renodlas till?
– Att vara en kommuniktionskoncern med specialistbolag med tydligt fokus på digitala och interakiva marknadskommniktion. Vi ska vara en mer slimmad organisation med mer slimmade enheter och mindre centrala resuser än tidigare.

Vill inte ha mediebyråer?
– Så ska man inte tolka det. Att vi säljer Bizkit är mer kopplats till att vi vill minska den räntebärande skulden vi haft för det bolaget.

Bolagsstämmedagen 25 maj blir Fredrik Sandelins sista arbetsdag på A-com. Styrelsens plan är att ha en ersättare på plats till dess.

Känner du dig befriad?
– Ja, jag tycker att det ska bli skönt att göra något nytt. Befriad är fel ord men det känns bra och skönt att gå vidare och det är rätt tid för bolaget att jag gör det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev