lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det är starka känslor"

Publicerad: 14 april 2010, 11:27

Sydsvenskans nya sajt har väckt starka reaktioner hos läsarna. Chefredaktör Daniel Sandström, tycker att det är viktigt att våga göra stora förändringar.


TR

Tobias Rydergren


Daniel Sandström, chefredaktör på Sydsvenskan.

– Det är både ris och ros. Det var det även förra gången vi gjort om fast nu var det många som vant sig och var nöjda med den gamla formen.

Men det var inte ni?
– Jo, men vi ville utveckla den. Jag tycker att det är viktigt att våga. Utvecklingen på webben går snabbare än i tidningen och då måste vi försöka vara en del av det nya som händer på webben.

Vad tyckte du själv första gången du såg nya formen?
– Vi har inspirerats av LA Times och Politiken och jag tycker att vi lyckats göra det vi siktade på. Det är bra att vi utvecklar saker snabbt även om det självklart ställer krav på organisationen när vi hela tiden förändras.

Ändrar ni även organisationen?
– Vi har redan en interaktivitetsredaktör så det är snarare formen som ändras för att passa organisationen.

När jag läser er chatt med läsarna så verkar de vara ganska arga?
– Det är starka känslor både när det gäller för och emot. Men jag tycker att vi ska se hur det ser ut om några månader. Vi får kritik och förändrar oss i realtid.

Finns det någon plan b om det här inte alls funkar och ni tappar massa trafik?
– Det är inte designen utan nyheterna som driver trafiken och vi tänker fortsätta att vara nyhetsledande. Men vi kommer att utvärdera omgörningen löpande. Det är bättre att låta läsarna komma med sin kritik direkt istället för att sitta i fokusgrupper.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev