Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det är väldigt häftigt"

Publicerad: 2 september 2009, 11:08

Nu rapporterar DI.se om tidningens nya chefredaktör. Som väntat blir det Peter Fellman som blir tidningens tredje chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Peter FellmanDagens Industri

Peter Fellman. Foto: Claes-Göran Flinck

– Det är väldigt häftigt. Men jag känner mig också ödmjuk med tanke på vilka profiler mina företrädare varit, säger Peter Fellman till Di.se.

När fick du frågan?
– Det har pågått en tid, men det var väl ett par veckor sedan.

Tvekade du?
– Nej.

Du blir inte publisher utan ”bara” chefredaktör. Hur ser du på det?
– Vi har pratat en del om det. Just nu tror vi att Casten Almqvist har mycket att tillföra tidningen kommerisellt. Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Gunilla började också som chefredaktör.

Kommer du att förändra tidningen?
– Det är en svår fråga. Jag har ju jobbat väldigt mycket med tidningens utveckling redan som redaktionschef. Det jag velat göra har vi genomfört. Våra två starkaste ben är exklusiva nyheter och analys och där kommer vi fortsätt satsa. Bland annat rekryterade vi nyligen Peter Benson.

Vem blir redaktionschef?
– Det arbetet pågår. Jag hoppas att snart kunna återkomma med utformningen av vårt nya lag.

Snart kommer ert nya magasin Dimension. Hur ska det se ut?
– Det kommer att ligga nära kärngruppen i innehåll. Det blir alltså fokus på bolagen och yrket. Livsstil har vi redan i Weekend.

Du tar över i en lågkonjunktur. Hur ser ekonomin för DI ut?
– Jag hoppas att vi är på botten. Men vi ser ingen början på en uppgång. Jag tror att hösten och ytteligare en tid framöver kommer att vara fortsatt tuff. De senaste veckorna har i och för sig sett rätt bra ut, men det är för tidigt att ropa hej.

Blir det något samarbete med DN nu när Gunilla Herlitz går dit?
– Jag tror att det är helt rätt att Gunilla tar över DN. Det finns inga planer på samarbete just nu, men det låter väl rimligt att det kan påverka på sikt. Förutsättningarna för samarbete har aldrig varit så goda.

Peter Fellman är idag redaktionschef på Dagens Industri. Han är finlandssvensk och inledde sin journalistbana på finska nyhetsbyrån FNB och Jakobstads Tidning. Peter Fellman hamnade sedan på nyhetsbyrån Reuters i Sverige och rekryterades därifrån till Dagens Industri. Där har han varit reporter, nyhetschef, editionschef innan han blev redaktionschef.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.