Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det blir hopplöst svårt med aktualitet"

Publicerad: 15 januari 2008, 09:57

Svensk Damtidnings chefredaktör Karin Lennmor säger att det var väntat att Bonniers kungatidning skulle komma nu. – De har ju hållit på i ett år med den. Men det är roligt med konkurrens, säger hon till Resume.se. Nu kan det bli fler one shots från Svensk Damtidning som svar mot Bonniers satsning.


Karin Lennmor, chefredaktör på Svensk Damtidning. Foto: Svensk Damtidning

Svensk Damtidning är i stort sett ensamma på tidskriftsmarknaden när det gäller bevakningen av kungahuset. När Resume.se ringer upp diskuterar redaktionen som bäst nyheterna om en konkurrerande tidning från Bonnier.

– Det var väntat. De har ju hållit på i ett år med den. Men det blir roligt med konkurrens, säger chefredaktören Karin Lennmor.

Vad tror du om projektet?
– Det blir hopplöst svårt med aktualitet. Vi kommer varje vecka och det är svårt att ha material som håller i tre månader, de ska ju komma ut fyra gånger per år.

Vad säger ni om att gå in på deras område med fler one shots?

– Vi gjorde ju en one shot i samband med Kronprinsessan Victorias 30-årsdag förra året. Det blir nog fler sådana framöver. Men det är svårt, mycket material blir hopplöst gammalt i förhållande till vår veckobevakning.

Det finns ju en sådan nyhet som alla väntar på, tror du att det är därför man lanserar tidningen nu?
– Alla räknar ju med en förlovning i år, så det är klart att det är en tajmingfråga. Men tänk om de just har kommit ut med en ny tidning när det släpps, vad gör de då?

Vad ger du dem för råd inför starten?

– Att bevaka kungahuset handlar inte bara om att skriva allt om kungahuset. Man måste även skriva om människorna runt omkring dem, som också är på de festliga tillställningarna. Det missar kvällstidningarna och där är vi starka.

Vad vet du om Roger Lundgren, som blir redaktör?
– Jag har hört att han ska vara en ganska duktig kille.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.