Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det finns inget försvar för Virtanens klavertramp"

Publicerad: 20 mars 2009, 08:41

Igår skrev Aftonbladetjournalisten Fredrik Virtanen att den nyligen separerade tidskriftsdrottningen Amelia Adamo uppvaktades av en känd journalist. Amelia skrev om det inträffade på Newsmill. Nu får hon svar av Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoFredrik VirtanenJan Helin

Jan Helin. Foto: Aftonbladet

Fredrik Virtanens och Sigge Eklunds ryktesspridning om mig på Twitter är ännu ett exempel på att även erfarna journalister inte klarar av de nya sociala medierna med bibehållen värdighet. Vi behöver en sanering och ett tydligt ansvar”, skrev Amelia AdamoNewsmill igår.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin håller med Amelia.
”Det finns självklart inget försvar för Virtanens pladder om Amelia på twitter. Så sett är detta ingen debatt värd namnet”, skriver han i ett svar på Newsmill.

Däremot kommer Jan Helin, som själv använder Twitter, inte att förbjuda tidningens journalister att använda sociala medier. Men han tror att det är dags att skaffa en uppförandekod för tidningens medarbetere.

”Det blir allt tydligare att medieföretag behöver skaffa sig en uppförandekod för journalister när de uppträder i sociala medier. Inte för att jag varken vill eller kan reglera vad man kan prata om på twitter. I sociala medier är det bara du själv som avgör vad som är relevant.
Men samma krav på de uppgifter som sprids måste ställas, oavsett på vilken scen du uppträder, om din identitet är förknippad med varumärket Aftonbladet”, skriver Helin.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.