Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det går utför för svensk vinkultur"

Publicerad: 10 mars 2010, 12:22

– Det håller på att gå utför för svensk vinkultur. Det slår vinimportören Mark Majzner fast och lanserar nu Change Lådvin 2010, med syftet att omdefiniera begreppet lådvin.


Ämnen i artikeln:

Volontaire

En ökad vinkonsumtion, där en stor majoritet av vinet kommer från plastpåsar i kartongförpackning, så kallade bag-in-box är något som blivit ett faktum på senare tid. Därför lanserar nu vinimportören Mark Majzner "CHANGE Lådvin 2010" – en kampanj för en bättre svensk vinkultur.
– Det håller på att gå utför för svensk vinkultur och det är dags för förändring. Bag in box uppmuntrar till överkonsumtion och inverkar negativt på vinkvaliteten. Många svenskar lägger gärna ned tid och energi på att bjuda hem vänner på mysiga middagar – allt detta för att sedan hälla upp vin ur en plastpåse, säger Mark Majzner.

Syftet med kampanjen är att omdefiniera begreppet lådvin: från bag-in-box till bottles-in-box, samt sprida budskapet att vindrickande bör handla om trevliga stunder med goda vänner och upplevelsen av vinet, inte om alkohol och kvantitet.

På kampanjens hemsida www.lådvin.nu framhålls flera orsaker till varför bag in box är ett sämre alternativ till vin i flaska.

Återförsäljaren Australian Wine Club driver kampanjen som kommer att fortgå under hela året. Bakom kampanjen står reklambyrån Volontaire.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Volontaire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.