Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det gör mig rasande"

Publicerad: 16 juni 2009, 09:16

Pontus Schultz, chefredaktör för Veckans Affärer, tar mycket illa vid av den kritik som Gunnar Lindstedt ger uttryck för sitt öppna brev:
– Han skadar alltså medvetet Veckans Affärer vilket förstås gör mig rasande, säger han


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerPontus Schultz

Pontus Schultz är mycket upprörd över Gunnar Lindstedts beskrivning av hans sätt att leda tidningen.
– Han har all rätt att vara arg på mig, men jag tycker att han är oförskämd mot de kollegor som fortsätter att arbeta på tidningen. Hans verklighetsbeskrivning av en tidskrift som förra året belönades som Årets tidskrift och Årets tidskrift inom nya medier, som vänt en förlust till tre rekordår vinstmässigt och som vänt en prenumerationstrend i vikande börstider är unikt i tidningens historia.  Allt detta har Gunnar Lindstedt sett på papper. Han skadar alltså medvetet Veckans Affärer vilket förstås gör mig rasande.

Varför valde du då just de här tre reportrarna?

– Jag har bemannat tidningen med medarbetare som ska ge läsarna den produkt som de vill ha. När Gunnar Lindstedt talar om sponsrad journalistik är det både oförskämt och okunnigt, ett bevis för att han överhuvudtaget inte brytt sig om att sätta sig in i vad Veckans Affärer sysslar med.
– Vi har till exempel drivit kvinnofrågan till en bred politisk debatt som engagerar tusentals kvinnor i vårt nätverk. Att kalla det sponsrad journalistik är så dumt! Och när han pratar om EON handlar det om vår satsning på energieffektivisering, en av de viktigaste klimatfrågorna.  Att dela ut priser är bara en liten del av verksamhet. I grunden ägnar vi oss år en journalistik som ger perspektiv och är analyserande och kommenterande.

Har EON på något sätt påverkat er redaktionella bevakning?
–  Det är klart att de inte har. Det är ett falskt och obehagligt försök till karaktärsmord på en tidning, och inte minst obehagligt för dem som jobbar kvar på tidningen.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.