Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det påverkar oss inte"

Publicerad: 12 maj 2010, 13:08

Telenor blir delägare i Canal+. Hur påverkar det er? – Det påverkar inte oss över huvud taget. Vi har en lång historia av att konkurrera med Canal+.


Ämnen i artikeln:

ViasatBörs

truefalse

Hans Skarplöth, vd på Viasat.

Den andra stora affären i vår var när ni köpte rättigheterna till Premier League. Har ni fått några reaktioner, trots att ni inte har börjat sända?
– Ja, många är positiva till att få både Premier League och Champions League i samma kanal – Viasat Fotboll. Sedan är det en kräsen publik som har många detaljfrågor. Det diskuterar vi nu.

Ni flyttar över allt fler av era sändningar till webben?
– Vi har bestämt oss för att göra tv på tittarnas villkor. Konsumenterna vill se på tv var de än befinner sig och kunna göra det på en vanlig tv, en Mac eller pc.

Även tittandet i mobilen ökar. Vad är era planer?
– Viasat Sport har redan en app och vi har ganska aggressiva planer på mobil framöver. Det sker en revolution inom tv-tittandet, där webb-tv-tittandet har ökat dramatiskt det senaste året och mobil-tv tagit fart det senaste kvartalet.

Vilken blir Viasats roll i denna nya marknad?
– Vi ska hjälpa tittaren att navigera i denna djungel. Ett sätt är att vara tydlig med vad kanalerna innehåller, till exempel har vi samlat all fotboll i Viasat Fotboll och all hockey i Viasat Hockey.
– Sedan ska vi se till att vårt innehåll finns tillgängligt där konsumenten vill titta.

När kommer tittarna att skrota sina paraboler och bara kolla på webben?
– Det är ”the million dollar question”. Parabolen har fortfarande fördelar genom att det är kostnadseffektivt och att det går att överföra mycket information. Som det ser ut nu så adderas webb-tv-tittandet ovanpå det traditionella tablåtittandet.

När jag ringer dig om ett år hur ser då styrkeförhållandet ut mellan Viasat och Canal+?
– De har lanserat både en hockeykanal och en fotbollskanal. Men vi har Champions League och Premier League, de två bästa fotbollsrättigheterna och i vår hockeykanal har vi de två bästa ligorna NHL och KHL. Dessutom hockey-VM och hockeyallsvenskan, så jag tror att vi står väl rustade.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

ViasatBörs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.