Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det största och roligaste jag har gjort"

Publicerad: 8 december 2010, 10:39

15 000 sålda lösnummer av första numret, 10 000 prenumeranter, 30 000 unika läsare i veckan på sajten och utsålda event. Chefredaktören och grundaren Carina Nunstedt säger att hon är mycket nöjd med starten för nya Bonnier-tidningen Yourlife. – Yourlife har haft en riktig rivstart, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Carina NunstedtYourlife

Carina Nunstedt, grundare och chefredaktör för Yourlife.

I augusti var det premiär för Carina Nunstedts och Bonnier Tidskrifters nya livsstilsmagasin Yourlife. Första exemplaret, som trycktes i 52 000 exemplar, backades upp av massiv marknadsföring.

Nummer tre har nyligen kommit ut i butik och via mejl berättar nu chefredaktören och grundaren Carina Nunstedt om den första tiden med tidningen. 

Hur har det gått för Yourlife hittills?
– Yourlife har haft en riktig rivstart. Både läsarna och annonsörerna gillar att Yourlife är ett helhetstänk med både magasin, event och sajt – med mer djup och större drömmar. Vi har slagit budget på både annonsförsäljning, medlemskap och sålt enligt plan på lösnummer, vilket tyder på att vi fyller ett hål både i tidningshyllan och i våra läsares liv. Flera av våra event har varit utsålda, både när det gäller biljetter och sponsorskap. Vi har skapat en arena för personliga engagerande möten i magasinet, på våra event och på sajten – och det här är bara början.

Hur många ex har ni sålt?
– Närmare 15 000 sålda lösnummer av nummer ett plus att vi har sålt och spridit tidningen i kreativa kanaler, till exempel på bokmässan, ett lyckat samarbete med Pocketshop och en paketförsäljning med Damernas Värld. Nummer två inväntar vi fortfarande en total försäljningssiffra för, men det ser lovande ut.

Hur många prenumeranter har ni?
– Snart 10 000 Yourlife-medlemmar/prenumeranter, vilket känns otroligt bra efter bara två utgåvor Som medlem får man tidningen, en eller flera biljetter till valfritt Yourlifeevent, en valfri pocketbok på Adlibris samt ytterligare en välkomstpresent, ofta en skönhetsgåva beroende på kampanj.

Gör ni några förändringar av konceptet till 2011?
– Vi ökar utgivningstakten till månadsutgivning, tio utgåvor av magasinet, varav två dubbelnummer. Parallellt med magasinet producerar vi lika många event, tio stycken, från stora helkvällar, LIVEyourlife, för 500 kvinnor, till karriärmingel/WORKyourlife och författarkvällar/BOOKyourlife för 150-200 besökare.  Nytt för 2011 är också att  vi tar några av eventen till Malmö och Göteborg.

Kommer du att rekrytera?
– Vi förstärker både på redaktionen och på marknads- och eventsidan. Vi har också rekryterat ytterligare en annonssäljare, Nina Rehnmark, som jobbar tillsammans med Haig Daniels. Intresset från annonsörerna när det gäller skräddarsydda helhetstänk, där de kan synas både med annonser i magasinet/på sajten och som partners på våra event.

Hur går det med sajten?

– Vi har ökat hela tiden och ligger sedan en månad stabilt på nästan 30 000 unika besökare per vecka. Det är en mycket bra start. Denna vecka börjar Amanda Schulman blogga, väldigt roligt. Sedan tidigare har vi bloggare som Mia Skäringer, Martina Haag, Denise Rudberg, Malin Persson Giolito, Lisa Miskovsky och Clara Lidström. Sedan har vi vår radioduo Carina Berg och Daniel Breitholtz som gör en hysteriskt rolig podradio-show varje vecka. Nästa år ska de få höras ännu mer.

Hur går det med eventen?
– Jättebra, tack. Vi ökar som sagt utgivningen även där. Att mötas i verkliga livet har blivit något exklusivt och eftertraktat vid sidan av att umgås i digitala kanaler. Dagens kvinnor gillar att få komma bort en kväll eller en hel helg och umgås med väninnor och samtidigt få personliga möten, ny inspiration, skratt, fin goodiebag och reflektioner med sig hem. Vi har ett samarbete med eventbyrån Spoil Concept, vilket bidrar till att hålla mycket hög kvalité i både innehåll och utförande.

Hur är det att jobba med Yourlife?
– Det här är det absolut största och roligaste jag har gjort, och då jämför jag ändå med de fantastiska Mama-åren. Vi har ett fantastiskt team av medarbetare, och en rad stjärnprofiler som valt att skriva och jobba för Yourlife. Till exempelvis skådespelaren Michael Nyqvist som är krönikör sedan första numret. Och förstås Mia Skäringer, älskad bloggare sedan september och nu även krönikör i magasinet med premiär i det nummer som är ute nu, där hon är på omslaget. Att få kommunicera med dagens kvinnor på ett nära sätt, driva viktiga frågor och skapa personliga möten som berör är några av de saker som driver mig.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carina NunstedtYourlife

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.