Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Digitala profeten Shingy lämnar nätjätten: "En avgörande tid för marknadsföring"

Publicerad: 8 Augusti 2019, 08:39

David "Shingy" Shing kom till AOL 2007.

Foto: Wikimedia Commons

Han är en av kommunikationsvärldens mest kända ansikten och självutnämnd digital profet. Nu lämnar den australienfödde föreläsaren och framtidsspanaren David "Shingy" Shing Verizon Media efter 12 år.


David "Shingy" Shing har haft flera tunga positioner på internetjätten AOL (som 2018 blev Verizon Media i och med samgåendet mellan Yahoo och AOL) sedan han kom till bolaget 2007. Nu bekräftar han sin sorti genom en uppdatering på Linkedin.

Shingy hade chefsroller på AOL i USA innan ansvaret utvidgades till Nordamerika. Som föreläsare har han gjort sig känd för sin extroverta personlighet, oortodoxa framträdanden och verbala förmåga som bland annat synts i uppmärksammade föredrag på SXSW och TEDx.

Enligt källor till Adweek är hans avhopp ett eget initativ. Hans självpåtagna roll som "digital profet" har alltid varit omdiskuterad och vag. Positionen har beskivits som övergripande förändringsarbete med alla delar av företaget.

I uppdateringen på Linkedin skriver "Shingy" att han kommer att jobba självständigt med varumärken för att hjälpa dem att optimera sin närvaro.

"Vi lever i en avgörande tid där mycket står på spel i hur vi utövar media och marknadsföring. Jag har haft det unika privilegiet att prata med själen i vår bransch (som futurist) ... och jag tror att det är en kritisk tid att bevara kvalitéer som mänsklig värdighet, kreativitet och medkänsla när vi utnyttjar de spännande möjligheterna.", skriver han.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.