Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Diktator gör nystart i Sverige – värvar sju

Publicerad: 22 januari 2019, 11:39

Produktionsbolaget Diktator ger kontoret i Stockholm en ny injektion med flera nyrekryteringar.


Ämnen i artikeln:

ProduktionsbolagDiktator

Produktionsbolaget Diktator har arbetat med kunder som Nike, Adidas, Elgiganten, Tele 2, VW, BMW. Bolaget som har kontor i Stockholm och Los Angeles och gör nu en satsning knyter till sig en rad nya regissörer och en ny exekutiv producent i Per Welén som närmast kommer från en roll som byråproducent på House Agency där han jobbat med Nord DDB's kunder.

Samtidigt har man med en internationell roster fokuserat på att få in fler skandinaviska regissörer och nu är sex nya regissörer klara för bolaget; Anders Abrahamsson, Jesper Ohlsson, Martin Garde Abildgaard, Meeto, Sune Sørensen och Lode Kuylenstierna.

–Fokus för bolaget har tidigare inte riktigt legat i Sverige men nu är vi sugna på att jobba mer även på hemmaplan. Vi har en superintressant mix av nya regissörer som kompletterar de regissörer vi redan representerar på ett mycket bra sätt. Samtidigt har vi en väldigt tight relation till LA kontoret och vi drar mycket nytta av varandra. Mycket är på gång och det är inte bara reklamfilm som är fokus. Diktators dna med mycket musikvideor lever såklart kvar i allra högsta grad, säger Per Welén i ett pressmeddelande.

– Samtidigt har vi just nu tre olika format för "TV" i stort sett klara, både för den internationella marknaden och den svenska och utöver detta jobbar vi nu direkt mot två stora varumärken i USA på löpande basis. Det är mycket kul som händer helt enkelt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ProduktionsbolagDiktator

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.