Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Diplomatgruppen köper Strateg

Publicerad: 25 april 2018, 08:15

Oscar Hyléen, vd på Diplomatgruppen.

Köpet av Örebrobyrån Strateg innebär att Diplomatgruppen blir en av Sveriges största kommunikationsbyråer med 110 anställda och en nettoomsättning på omkring 140 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Strateg

Kommunikationsbyrån Strateg Marknadsföring med cirka 50 medarbetare har sin bas i Örebro och placerade sig förra året på en tredje plats i Regis "Årets byrå".

Byrån, som består av fyra team med kreatörer, projektledare, ux:are och utvecklare och omsatte 2017 drygt 48 miljoner kronor med ett EBIDTA-resultat på 3,9 miljoner kronor.

Nu förvärvas byrån av Diplomatgruppen som i och med köpet blir en av Sveriges största kommunikationsbyråer. Förvärvet innebär att Diplomat nu har cirka 110 anställda med en omsättning på omkring 140 miljoner kronor.

– Under de senaste åren har Diplomatgruppen utvecklat ett av marknadens mest attraktiva erbjudanden inom företagskommunikation med digitalt genomförande. Med förvärvet av Strateg förstärker vi ytterligare vårt erbjudande till våra kunder inom digital strategi och utveckling samt marknadskommunikation och tar därmed position som en av de ledande kommunikationsrådgivarna i landet, säger Oscar Hyléen, vd för Diplomatgruppen.

Utöver Strateg består Diplomatgruppen av pa- och corporate communicationsbyrån Diplomat communications, varumärkesbyrån Youme agency, digitalbyrån Repeat studio och contentbyrån Tale.

– Som del av Diplomatgruppen får vi unika möjligheter att vara med och forma ett starkare erbjudande inom kommunikationsrådgivning. Tillsammans får vi en större bredd och djupare kompetens att möta kunders ökande behov av strategisk och operativ rådgivning inom företags- och marknadskommunikation. Jag ser fram emot att bli en del av Diplomatgruppen och delta i arbetet med att vidareutveckla den redan starka positionen, säger Fredrik Vannestål, vd på Strateg.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Strateg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.