Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

DN bekräftar På stans chefsbyte

Publicerad: 31 mars 2008, 13:12

Det blir ett chefsbyte på DN-bilagan På stan, som Resume.se skrivit tidigare i dag. Elin Peters blir krogskribent och efterträds av Axel Björklund. Samtidigt lanseras Pastan.nu efter att Citybolaget i Sundsvall krävt för mycket pengar för Pastan.se.


Den nya sajten får premiär på torsdag, parallellt med en mobilsatsning. Då förändras även Stockholmsbevakningen under DN.se/sthlm och en rad profiler byter plats i nöjesbevakningen.

– Det ska noteras att det blir en större redaktion totalt sett. Vi har mobilen, daglig bevakning i DN, bilagan och en tyngre sajt, säger Nils Öhman som varit projektledare.

Citybolaget i Sundsvall ville inte släppa Pastan.se?
– Ville och ville, det är alltid en diskussion. Vi kom inte överens med dem men nu när vi har Pastan.nu så känns det egentligen som ett bättre namn.

Med den externa sajten vill man markera en egen identitet för varumärket. Guidematerial till nöjes- och krogliv kommer att vara kärnan jämte en databas med sökfunktion. I mobilen kommer man att arbeta med bland annat krogtips inledningvis. På mobilsajten samarbetar man med Eniro och SF.

Elin Peters blir matskribent i söndag och blir även krogredaktör i På stan.

Ni poängterar att det är en ung redaktion som kommer in – känner ni att den gamla varit för gammal?
– Tittar man på dem som går ut så är många unga. Vi behöver många unga för att skriva på ett bra sätt för de människorna. Vi har känt ett behov av att förstärka med unga människor, även om det inte ska vara en ungdomssajt. Den ska inte exkludera äldre. Kanske har vi i någon mening varit för gamla eftersom vi föryngrat oss, men vi har velat titta på vad vi vill göra mer än vad vi har haft.

Mediebyråerna har informerats och gensvaret har enligt Nils Öhman varit positivt.
– De första fyra numrena av pappersbilagan är fullbokade.

Vad ser du för affärsmöjligheter i mobilen?
– Annonsmarknaden är i dag på en låg nivå men den växer. Men det kommer fler abonnemang som ger människor möjlighet att använda mobilerna i större utsträckning. Det kommer, det är ingen tvekan om det.

Som Resume.se skrivit tidigare försvinner flera profiler från På stan, bland dem Johan Åkesson och Kristoffer Poppius. Bengt Ohlsson kommer däremot att fortsätta skriva krönikor.

Vårstädning i DN:s nöjesbevakning

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.