Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

DN:s journalistklubb kräver stoppade varsel

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

SJF-klubben på Dagens Nyheter kom idag, fredag, med sitt utlovade svar på Hans Bergströms hot om varsel. Inte oväntat kräver klubben att ledningen överger sina planer.


Hans Bergström har signalerat att han vill undanta specialistreportrar från turordningsreglerna när han nu vill skära tjänster på redaktionen. Enligt en teori skulle även Bonniers koncernchef, och tillika ordföranden i TU, Bengt Braun vara intresserad av att ta ärendet till arbetsdomstolen för att få till stånd ett prejudikat i LAS-frågan.I sitt uttalande skriver klubben: "Om varsel (..) läggs i strid mot LAS och på ett sätt som diskriminerar mellan olika medarbetare kommer atmosfären i huset att förgiftas för lång tid framåt. Tidningsledningen förlorar redaktionens förtroende om varsel läggs. (..)Klubbmötet kräver därför att tidningsledningen av omtanke om Dagens Nyheters framtid överger planen på varsel och i stället väljer andra vägar att uppnå nödvändiga besparingar."

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.