Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

DN:s kovändning

Publicerad: 12 januari 2010, 09:48

Nu står det klart att Linda Leopold får forsätta som modekritiker för DN. Det trots att hon skulle stängas av på livstid av chefredaktör Gunilla Herlitz efter att ha varit för kritisk om Nobelgästernas klänningar i en artikel.


Linda Leopold. Foto: Magnus Klackenstam

Det var i programmet Medierna i P1 som Gunilla Herlitz meddelat att Linda Leopold aldrig mer får skriva för tidningen. Detta efter att hon bland annat skrivit att ”Hertha Müller var det tjusigaste som kommit från Rumänien sen Dracula”, men att prinsessan Madeleine i sin klänning kunde ”förväxlas med en gran”. Leopold skrev även att det såg ut som att drottning Silvia ”draperat sig i Drottningholms gardiner”.

Men nu har alltså DN tänkt om:
– För närvarande är hon mammledig, men Linda Leopold får fortsätta att skriva modekritik hos oss DN Kultur. Hon är en skicklig skribent, säger Maria Schottenius, chef för DN Kultur.

Men Gunilla Herlitz påstod ju att hon aldrig mer skulle få skriva för DN?
– Jag tror att det blev en medial uppförstoring av en spontan reaktion, säger Maria Schottenius.

Tidigare har det ju även diskuterats att satirtecknaren Hans Lindström blir av med sitt uppdrag. Men även på denna punkt verkar DN ha ändrat uppfattning:
– Jag har talat med Hans Lindström och sagt att vi kommer att köpa teckningar av honom till och med mars månad. Sedan får vi se. DN går nu igenom ett stålbad, det handlar om att vi får ordning på ekonomin, och vi måste se till att vi använder oss av de cirka 300 personer som är anställda på DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.