Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

DN tvingas sparka 15 på redaktionen

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Dagens Nyheter tvingas sparka 15 anställda på allmänna redaktionen. Det står klart sedan bara 15 personer nappat på det erbjudande om avgångsvederlag som ledningen lagt fram.


(UPPDATERAD)DN:s sparpaket som presenterades tidigare i år går ut på att man ska spara totalt 166 miljoner. En viktig del i det är att skära ner antalet tjänster med 55 stycken. 40 av dem ska bort på redaktionen. Fem deltidsanställda på kulturen har accepterat att gå frivilligt.De anställda erbjöds ett avgångsvederlag som gick ut på att alla som har varit anställda mindre än tre år erbjuds tio månadslöner. Om man varit anställd mer än tio får var erbjudandet 16 månadslöner. Förhoppningen var att få 35 frivilliga på allmänna redaktionen att hoppa på avtalet och därmed slippa uppsägningar. Men när sista dag för tacka ja till avgångsvederlaget nu passerats står det klart att bara 15 accepterat.Bemanningsplanen bygger på antalet anställda per den 12:e juni i år då sparplanen antogs. Sedan dess har fem personer slutat frivilligt och därför blir antalet som varslas 15.DN:s vd vill inte avslöja några siffror för Resumé.- Den exakta siffran kan jag inte säga, jag måste ta det med facket först. Men på redaktionen får vi inte tillräckligt med folk som nappar och då återstår bara las-vägen, säger Fredrik Åkerman, vd på DN.- På övriga avdelningar kommer det att lösa sig.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.