Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

DNG säger upp 35 personer

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

De dåliga nyheterna från Dial Nxt Group avlöser varandra. Nu kommer ytterligare 35 personer att tvingas lämna koncernen.- Det går ju inte riktigt bra för DNG. Kostnaderna är för höga, konstaterar koncernens presstalesman Björn Vingård.


Senast vid utgången av första kvartalet nästa år ska DNG ha minskat sin kostym med 35 personer. De flesta kommer att ha slutat innan dess, i det fall de får nya arbeten.- En del har redan slutat, säger koncernens presstalesman Björn Vingård.Med de nya uppsägningarna innebär det att DNG minskat sin personal från 265  medarbetare  i mitten av 2001, till 190 personer. Personalen kommer att minska jämnt fördelat över alla bolag, utom pr-byrån Jerry Bergström AB. Där har man redan haft en naturlig avgång under året.När DNG köpte byrån från grundaren Jerry Bergström i våras, valde en del av personalen att sluta. I dag finns 17 medarbetare kvar på byrån, jämfört med förra årets genomsnitt som låg på 36 personer. Året har varit tungt för DNG. Den senaste kvartalsrapporten som omfattade perioden 1 juli till och med 30 september visade ett minus på 24,2 miljoner kronor. Målet med det besparingsprogram som inleddes i somras var att spara 20 miljoner kronor per helår. Personalminskningarna nu är en del av dessa åtgärder. Enligt Björn Vingård kommer man också att se över organisationen och göra affärsområdena tydligare.Tidigare i höstas berättade DNG:s vd, Carl Wictorsson, att läget började förbättras och att siffrorna bytts från röda till svarta. Resumé har ännu inte kunnat få en kommentar från Carl Wictorsson.

Karin Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.