onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Doberman förvärvar industridesignbyrå

Publicerad: 18 januari 2018, 08:27

Främre raden fr. v: Neil Woolfries, Product Engineering Director, Lisa Lindström, Group CEO, Tove Blomgren, Creative Director. Bakre raden fr. v: Johan Frössén, Industrial Design Director, Anna Palleschitz, Industrial Design Director, Olof Ålenius, Vice VD & Business Development Director.

Designbyrån Doberman förvärvar IoT- och industridesignbyrån People People.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


People Peoples verksamhet kommer integreras in i Dobermas organisation och jobbar från årsskiftet över Dobermans designstudios i både Stockholm och New York.

Internet of things- och industridesignbyrån People People har sedan tidigare kunder som Miele, IKEA, SAS och Snickers Workwear. För Snickers Workwear har de bland annat utvecklat en tracker som håller koll på hantverkarnas knäskydd.

– Det här är en naturlig utveckling av vårt erbjudande. Digitala och fysiska produkter blir allt mer integrerade och det sker en dramatisk utveckling inom området. Där ska vi vara ledande, säger Olof Ålenius som är vice VD och affärsutvecklingschef på Doberman.

People People grundades 2010 och redovisade 2016 en förlust på 253 000 kronor med en omsättning på drygt 3,8 miljoner kronor.

– Vi har varit kompisar med Doberman under många år och vi har sedan länge vetat att vi är kulturella tvillingar och en spännande förlängning av varandra. För oss är det därför helt självklart att ta ett nytt steg och bli en del av Doberman. Här kommer vi in i ett bredare sammanhang där vi tillsammans kan åstadkomma stordåd, berättar Anna Palleschitz som nu går från sin roll som partner på People People till Industrial Design Director på Doberman.

IoT spås bli ett av de starkast växande segmenten inom digitalisering de kommande åren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev