Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Doberman hjälper IKEA att måttanpassa produkter

Publicerad: 11 juni 2019, 08:02

Med hjälp av en ny app, framtagen av Doberman, kommer IKEA-kunder intresserade av bolagets nya speltillbehör kunna scanna sina handleder för att få måttanpassade produkter.


Ämnen i artikeln:

Ikea

I veckan har IKEA anordnat Democratic Design Day i hemorten Älmhult. Under dagen presenterade man en rad produktnyheter och förhandsvisningar av vad som komma skall.

En av nyheterna som presenterades var att IKEA kommer ge sig in på spelmarknaden. I samarbete med 3D-printing och protesföretaget Unyq har man tagit fram tre produkter riktade till spelare – ett tangentbort, ett vriststöd som motverkar förslitningsskador och en så kallad "mouse bungee" som ska förhindra att mussladden trasslar sig.

Det speciella med produkterna är att de är måttanpassade. Med hjälp av en mobilkamera kan kunderna scanna sina egna händer och handleder och få produkter anpassade efter sin egen kropp. De kan även lägga till exempelvis klantaggar på produkterna. Appen som används för att måttanpassa är framtagen av svenska design- och innovationsbyrån Doberman.

– Det här är ett otroligt spännande och utmanande innovationssamarbete att vara del av! Just gaming industrin är fortfarande relativt outforskad när det gäller personanpassning och komfort, vilket såklart öppnar upp för enormt många möjligheter för både vidareutveckling av existerande produkter och tjänster, såsom helt nya innovationer, säger Lovis Dahl, Lead Software Engineer på Doberman.

Produkterna kommer att börja säljas i butik nästa år.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.