Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Donald Trump lanserar egna sociala nätverket Truth Social

Publicerad: 21 oktober 2021, 13:20

Donald Trump lanserar sociala nätverket ”Truth social”.

Foto: MIKE SEGAR

Enligt Washington Post uttalade USA:s förre president, Donald Trump, över 37 000 falska eller missvisande påståenden under sin presidenttid. Nu lanserar han det sociala nätverket ”Truth social”.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpSociala medier

Efter stormningen av kapitolium förra året sparkades Donald Trump ut från de flesta sociala medier. Tidigare har det förekommit uppgifter på att han skulle starta antingen sin egen tv-kanal eller ett eget socialt nätverk.

Nu står det klart att han gör det senare samtidigt som han startar ett mediabolag.

Enligt Omni kommer en betaversion för ”inbjudna gäster” lanseras i november och en full lansering planeras under första kvartalet 2022.

– Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter, samtidigt som er favoritpresident har tystats. Det är oacceptabelt, säger Trump enligt ett pressmeddelande.

Mediabolaget, döpt till ”The Trump Media & Technology Group” planerar att lansera en prenumerationstjänst för video och utlovar material som är ”non-woke”.

– Jag är uppspelt över att skicka min första SANNING på Trutch social väldigt snart. TMGT grundades för att ge en röst till alla. Jag är uppspelt över att snart kunna dela med mig av mina tankar på Truth social och bekämpa big tech. Alla frågar mig varför ingen bekämpar big tech. Det kommer vi snart göra!, säger Donald Trump i ett uttalande.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

Donald TrumpSociala medier

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.