onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Donald Trump stämmer techjättar

Publicerad: 8 juli 2021, 06:53

Tidigare president Donald Trump.

Foto: Wikimedia Commons

På en presskonferens under onsdagen meddelade den amerikanske ex-presidenten Donald Trump att han nu stämmer Google, Twitter och Facebook. Anledningen är att han anser att techjättarna utövat censur.

Ämnen i artikeln:

Sociala medierTechDonald TrumpFacebookGoogleTwitter

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Presskonferensen ägde rum på Donald Trumps golfklubb i Bedminster, New Jersey. Inledningsvis stod det första tillägget till USA:s konstitution, som bland annat gäller yttrandefriheten, i fokus och ex-presidenten tillkännagav att han planerar att stämma techjättarna, inklusive Facebook, Google och Twitter, och deras vd:ar Mark Zuckerberg, Sundar Pichai och Jack Dorsey. Det skriver SVT Nyheter

Bakgrunden är att Donald Trump bannlysts från flera stora sociala medier-plattformar såsom Youtube, Facebook, Instagram och Twitter, vilket gjort det klart mycket svårare för honom att nå ut till människor. Under presskonferensen hävdade Trump att sociala medier-företagen censurerar konservativa röster.

– Vi kräver ett slut på bannlysningarna, på all ”cancelling”, på all ”shadowbanning”. Deras censur är oamerikansk. De förstör vårt land. Vi kommer hålla big tech ansvariga, sade Trump. 

LÄS MER: Trump rundar Facebooks förbud – hans grupp annonserar för fullt 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev