onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Duon som ska utbilda branschen i mångfald och jämställdhet

Publicerad: 9 juni 2020, 08:12

Viktoria Saxby och Christina Knight

I höst lanserar Viktoria Saxby och Christina Knight den digitala utbildningssatsningen TakeTwo - i syfte att skapa ett omtag för hela mediesektorn – film, reklam och nyhetsmedia.

Ämnen i artikeln:

Christina KnightJämställdhet

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Ett första steg togs när The Geena Davies Institute for Gender in Media hörde av sig och frågade om Christina Knight och Viktoria Saxby kunde utbilda film- och reklambranschen i frågor kring jämställdhet och mångfald, vilket nu alltså resulterar i TakeTwo.

Viktoria Saxby har över 25 års erfarenhet som exert inom jämställdhet, mångfald och inkludering. Hon har utbildat kring jämställdhet och mänskliga rättigheter hos allt från advokatbyråer till Polisen och Försvarsmakten i Sverige, till film- och reklambyråer i Los Angeles och för ett flertal NGO:s såväl som på regeringsnivå i bland annat Kongo och Mali.

Hon står också bakom flera globala kampanjer tillsammans med bland annat Världsbanken och FN och har dessutom varit politisk sakkunnig. I våras debuterade hon med boken ”Den Nya Mannen: om pojkar, män och slutet på könskampen”.

Christina Knight är den person i reklambranschen som längst och tydligast drivit frågan kring jämställdhet och representation, vilket bland annat gett upphov till två böcker ”Mad Women” och ”Not Buying It”. Hon undervisar och föreläser också regelbundet över hela världen kring vad jämställdhet och mångfald bidrar till.

– I dag är det knappast någon som inte känner till vinsterna med jämställda och inkluderande arbetsplatser, men det kan vara svårare att veta hur man skapar och upprätthåller dem. Vi ville göra frågorna konkreta, tillgängliga - och roliga att jobba med, säger Christina Knight i en kommentar.

Duon valde onlineformatet eftersom det blivit praxis under pandemitider, är lättillgängligt, gör att flera kan utbildas samtidigt och ingen behöver vara borta från jobbet. Utbildningen omfattar tio lektionspass vardera med fakta, praktiska exempel, best practices, konkreta och lösningsfokuserade ”how-to’s”, fördjupningsläsning, och ett avslutande quiz.

TakeTwo erbjuder också en certifiering för de byråer som vill skicka ett budskap till sin bransch och till partners och kunder i frågor kring jämställdhet och mångfald. Certifieringen är mer krävande i att den utgår från genomgången online-utbildning för alla anställda och ledning samt att allt nödvändigt arbete med och dokumentation kring jämställdhetsplaner, lönekartläggning och övriga policies för jämställdhet och mångfald finns på plats.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev