Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ebba Lindsö lämnar TT

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Nyhetsbyrån TT:s vd och chefredaktör Ebba Lindsö har sagt upp sig. Hennes förklaring är att hon har uppnått den ambition hon hade när hon tog jobbet.


- TT är idag en stabilt och lönsam nyhetsbyrå med hög journalistisk kvalitet. Det var min vision när jag tog jobbet och vill därför lämna vidare stafettpinnen till en ny vd.Det var drygt tre år sedan Ebba Lindsö tog över på TT. Hon kom då närmast från Affärsvärlden, där hon var chefredaktör.- Hela organisationen har gjort ett fantastiskt jobb. Med tanke på den djupa krisen som TT befann sig i för drygt tre år sedan har det gått snabbt att vända företaget.Någon siffra på hur lönsamt TT är vill inte Ebba Lindsö ge innan hon underrättat styrelsen.- Men jämför man med andra europeiska nyhetsbyråer är vi bland de mest lönsamma.Vad som står näst på agendan efter TT är inte klart. Uppsägningstiden är 6 månader så det finns tid att fundera.- Jag gillar kombinationen av företagande och journalistik, men än har jag inte bestämt mig för något.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.