Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Efter 18 år på Medievärlden – Mikael Marklund slutar

Publicerad: 6 september 2017, 11:37

Mikael Marklund går vidare.

Foto: Pressbild/Medievärlden

Han har bevakat publicistiken och affärerna i den svenska mediebranschen i många år. Men nu byter Medievärldens redaktör och vd Mikael Marklund bevakningsområde.


Ämnen i artikeln:

MedievärldenTidningsutgivarna

Redan innan sommaren anade jag hur det skulle bli. Och när höstsäsongen drog igång konstaterade jag att vår verksamhet inte klarar av att dra runt tre heltidslöner på en anständig nivå med nuvarande upplägg.

Så skriver Mikael Marklund själv, i ett avslutande blogginlägg på Medievärlden. Vd:n, redaktören och delägaren började som redigerare på TU:s Pressens Tidning, som senare blev Medievärlden. Han konstaterar vidare i texten att hans stigande ålder riskerade att göra honom oanställningsbar. Efter 18 år på tidningen kom han därför till insikten om att det var dags att hitta nytt.

Vad som till slut fick honom att ta steget var jord- och skogsbruksfrågor, och tidningen ATL, lantbrukets affärstidning. Där börjar han som webbredaktör den 1 oktober.
– Jag kollade runt vilka lediga jobb som fanns och hittade det här på ATL. Jag är gammal bondläpp och det här var ett drömjobb när situationen såg ut som den gjorde här, säger Mikael Marklund till Journalisten.

Axel Andén, som i dagsläget är anställd till 60 procent, kommer att ta klivet upp som vd. Han är tillsammans med reportern Linnea Kihlström (på 80 procent) nu tidningens enda anställda. Det fortfarande oklart om Mikael Marklunds redaktörsroll kommer att ersättas.
– I första hand går jag och Linnea upp till hundraprocentiga tjänster året ut. Sedan får vi se om vi anställer någon nästa år. Det kan vara så att vi köper in fler tjänster i stället på frilans- eller konsultbasis, säger Axel Andén till Journalisten.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.