Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Efter cykeldomen: Alchemy tvingas stoppa jätteuppdraget

Publicerad: 29 juni 2018, 09:06

Foto: Pressbild

Införandet av ett nytt cykelsystem har varit ett av den nystartade byrån Alchemys största uppdrag. Nu läggs arbetet på paus efter gårdagens dom om cykelupphandlingen.


Ämnen i artikeln:

Alchemy DDBFörvaltningsrätten

I lanseringen av det nya cykelsystemet anlitade JCDecaux den nystartade produkt- och tjänstutvecklings byrån Alchemy som samarbetspartner. Deras uppdrag har varit att ta fram varumärke, tjänstedesign och kommunikation för det nya cykelsystemet.

Nu stoppas arbetet efter förvaltningsrättens beslut om att cykelupphandlingen ska göras om. Arbetet har varit ett av Alchemys mest prestigefulla och största uppdrag.

– Framför allt är det Stockholmarna som drabbas. Det skulle verkligen behövas ett nytt innovativt och världsledande cykelsystem i staden. För oss innebär det en paus i projektet vilket alltid är tråkigt, men vi är säkra på att vi kan ta vid så snart detta är utrett, säger Carl Nordling, vd Alchemy, till Resumé.

Han säger dock att det inte kommer innebära några ekonomiska förluster för byrån och att det gemensamma projektet och upplägget med JCDecaux varit bra.

– Projektet är stort och viktigt för oss men vi står inte och faller med ett projekt. Vi har nu förmånen att flytta fram projekt som låg planerade senare i året.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.