Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Efter försäljningen till SF Studios – Felix Herngren plockar ut 73 miljoner

Publicerad: 28 juli 2020, 09:35

Netflixserien ”Störst av allt” har bidragit till framgången i Felix Herngrens produktionsbolag FLX.

Drygt ett år har gått sedan Bonnier köpte in sig i Felix Herngrens produktionsbolag FLX. Nu vittnar en färsk årsredovisning om hur mycket mediekoncernen betalat – och Felix Herngren ser ut att kammar hem storkovan i affären, skriver Breakit.


Ämnen i artikeln:

FLXFelix Herngren

De senaste åren har det gått så bra för Felix Herngrens produktionsbolag FLX att tillväxtsiffrorna inte ansetts vara realistiska på lång sikt, enligt vd:n Pontus Edgren

Framgången har byggts bland annat på Netflixserien ”Störst av allt” och serien samt filmen ”Solsidan”. 

Omsättningen i koncernen, som är uppdelad i flera separata bolag för bland annat produktion för tv, reklam och långfilm, lägger sig en bra bit över 200-miljoner kronor, enligt ett tidigare bokslut för 2018

Och det ser ut att bli fortsatt klirr i kassan för Felix Herngren. Det är branschsajten Breakit som gått igenom Bonnier-koncernens färska årsredovisning, för att ta reda på prislappen då man via SF Studios köpte in sig i FLX för drygt ett år sedan. 

Där framkommer det att köpeskillingen uppgår till 144 miljoner kronor. Exakt hur mycket Felix Herngren cashar in i egen ficka framgår ej, däremot har hans privata aktiebolag gått plus med 53 miljoner kronor i samband med försäljningar under fjolåret, skriver Breakit. 

Där framkommer också att Felix Herngren plockat ut en rejäl hacka till sig själv. Under fjolåret tog i sitt privata aktiebolag ut en utdelning på hela 73,3 miljoner kronor.

– Marknaden för svenska dramaserier har exploderat och det är streamingtjänsterna som driver det, säger Pontus Edgren i en intervju med DI Digital i november förra året.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

FLXFelix Herngren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.