onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Efter Hills konkurs – medarbetare startar byrån Knak

Publicerad: 29 januari 2018, 14:16

Christian Svahn, Patrik Björkander och Edvin Holm.

Efter att Gotlandsbyrån Hill Agency förra veckan gick i konkurs väljer kollegorna Patrik Björkander, Christian Svahn och Edvin Holm att starta byrån Knak.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I tisdags sattes Gotlandsbyrån Hill Agency i konkurs efter att vd:n Lars Andersson lämnat in en konkursansökan till Gotlands tingsrätt. Beslutet motiverades med att bolagets skulder överskred dess tillgångar.

Hill prisades bland annat för sin kampanj "Jorden runt på en ö" för Destination Gotland.

Nu står det klart att tre av byråns tidigare medarbetare startar den egna byrån Knak. Patrik Björkander, Christian Svahn och Edvin Holm kommer att driva byrån från Gotland men har enligt Björkander, som blir vd på Knak, frilansresurser över hela landet. Knak kommer att leverera strategi, koncept, affärsutveckling, kommunikation och design till sina kunder. Vilka kunderna är vill han dock inte kommunicera i nuläget.

– Vi har även ett fantastiskt stort nätverk, som står startklara för både stora och små uppdrag redan nu, säger han i ett pressmeddelande.

Vad var det som låg bakom Hills konkurs?

Man försökte etablera sig väldigt stort men lyckades inte få in uppdrag i den utsträckning som behövdes och sen hann man inte bromsa i tid, säger Patrik Björkander till Resumé.

Mer än så vill han inte uttala sig om sin tidigare arbetsplats.

Vad talar för att ni ska lyckas bättre än Hill?

Vi startar i mycket mindre skala och kommer initialt endast ha ett kontor här i Visby. Det nätverk vi byggt upp gör att vi kan vara flexibla inför uppdragen samtidigt som vi har låga fasta kostnader. Tittar man generellt i branschen så är det de verkligt stora och de små byråerna som överlever medan de mellanstora har det tuffare.

Edvin Holm och Christian Svahn kommer båda ha rollen som art director på Knak.

Resumé har sökt Hill Agencys vd Lars Andersson som bett att få återkomma.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev