lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Egmont gör mattidning för män

Publicerad: 17 juni 2008, 07:36

Egmont Tidskrifter ger redan ut modetidningen King – som riktar sig till män. I höst är det premiär för Food, en mattidning som ska locka manliga läsare.


TR

Tobias Rydergren


Mattias Falk och Anders Olsson är chefredaktörer på Food.

Chefredaktörer för den nya tidningen blir duon Anders Olsson och Mattias Falk, som idag är redaktör och redaktionschef på King.
– Det var Anders som fick idén när han läste en mattidning. Han är matintresserad, men hittade inget som var riktat till honom. Efter det började vi spåna på en ny tidning, säger Mattias Falk.

Resultatet blir Food. En tidning som kommer med sitt första nummer i höst. Om det går bra kommer ytterligare fyra till sex nummer under 2009. Tidningen riktar sig till män, men det kommer främst inte att synas i recepten.
– Nej, det blir ingen speciell mat. Snarare kommer tidningen att utmärka sig med tilltal och form.

Finns det någon utländsk förlaga?
– Vi har plöjt det mesta på Presstop, men inte hittat något liknande. Inspirationen hämtar vi snarare från livsstilsmagasin som GQ och Esquire.

Anders Olsson och Mattias Falk kommer fortsätta jobba på King, men tidningen får ytterligare en redaktör. Ad på Food blir Martin Ödman som närmast kommer från Computer Sweden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev