Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Egmont köper LRFs båttidningar

Publicerad: 1 oktober 2013, 08:09

Egmont Tidskrifter tar över de båda magasinen Båtnytt och Vi Båtägare från LRF. Därmed stärker Egmont sin position inom det marina segmentet.


Ämnen i artikeln:

Egmont TidskrifterLRF Media

Sedan tidigare driver Egmont Tidskrifter tidningen Praktiskt Båtägande som under på tio år blivit Sveriges största kommersiella båttidning. -

– Genom effektivare, modernare produktion och ännu tydligare redaktionell inriktning och profil tror vi att Båtnytt, Vi Båtägare och Praktiskt Båtägande tillsammans blir ett vinnande lag, säger Egmonts vd Per Kjellander i ett pressmeddelande. Båtnytt och Vi Båtägare är väl inarbetade varumärken med en trogen läsekrets runt om i Sverige. Att de båda titlarna varit till försäljningen har varit känt under en tid.

– Vi genomför nu den försäljning av båttitlar som vi tidigare aviserat. Vi fullföljer därmed vår strategi som innebär fullt fokus på våra kärnområden, säger Ruben Jacobsson, vd på LRF Media.

– Båtnytt och Vi Båtägare har betytt otroligt mycket för båtintresserade svenskar under mer än 50 år. Med rätt samordning och journalistiska idéer är jag övertygad om att det finns en plats för dem även i framtiden. De tre titlarna kompletterar varandra fint inom segmentet, säger Philip Pereira dos Reis, chefredaktör för Praktiskt Båtägande och ansvarig för det marina segmentet på Egmont Tidskrifter.

Medarbetarna vid de båda bolagen har informerats idag.

Ämnen i artikeln:

Egmont TidskrifterLRF Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.