Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Egmont med könsneutral speltidning

Publicerad: 15 april 2013, 13:36

Egmont Kids Media Nordic introducerar speltidningen Zapp för målgruppen 7-13 år den 17 april. Zapp produceras tillsammans med en testpatrull av spelintresserade barn.


Ämnen i artikeln:

Egmont

– Vi såg att det saknades en tidning för spelintresserade barn som inte  gör skillnad mellan en enklare app och ett storslaget konsolspel, säger  Olle Agrebro, redaktör för Zapp i en kommentar.

Han har skrivit för spelmagasin som Level och PC Gamer samt  varit inblandad i flera av Sveriges största spelsajter. Olle Agrebro skriver även  om litteratur i tidskiften Skeppet, om film på Ciné.se och arbetar  också som kommunikationsstrateg.

Olle Agebro uppger också att man ska  anpassa tidningen till det som är spännande då man är 7-13 år, vilket  inte nödvändigtvis innebär att det blir en ”grabbig killtidning.
– Zapp  är en tidning som kommer att läsas av både tjejer och killar som tycker  att det är roligt att spela, säger Olle Agebro i en kommentar.

Zapp ska erbjuda de senaste nyheterna, smygtittar på kommande spel och olika spelrecensioner. Läsarna får också möjlighet att dela med sig av sina spelupplevelser och skicka in teckningar, bilder och speltips.

Serietecknaren Gustaf Lord har också ut en särskild serie.

Zapp ska ges ut sex gånger per år.

Egmont Kids Media Nordic omsatte 470 miljoner kronor under förra året och har 105 anställda.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Egmont

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.