Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Egoboost begär rekonstruktion

Publicerad: 16 juli 2013, 10:13

Blondinbellas gamla företag Egoboost Magazines ekonomiska problem fortsätter. Nu har förlaget fått igenom en rekonstruktion hos tingsrätten.


Ämnen i artikeln:

EgoboostEgoboost MagazineModerna Tidskrifter

Resumé har i omgångar berättar om hur Egoboost Magazine, tidigare Moderna Tidskrifter, blöder pengar. Förlaget riskerade att bli av med sin F-skattsedel förra året, har en skatteskuld på 715 000 kronor och har problem med att betala sina skulder till sina leverantörer.

Förlaget hade förra året en nettoomsättning på strax över 4 miljoner kronor och gjorde ett minusresultat på 105 480 kronor.

Nu har tingsrätten på ägarnas begäran fattat beslut om rekonstruktion av förlaget som har skulder till olika fordringsägare på över 5,3 miljoner, berättar nyhetsbyrån Sirén.

Bland de största fordringsägarna är managementrekryteringsföretaget Dfind som vill ha 209 000 kronor, skatteverket som vill ha 715 000 kronor samt Moderna Tidskrifter som tidigare var moderbolag för Egoboost men nu är vilande. Moderna Tidskrifter har en fordran på 2,7 miljoner.

Egoboost Magazines kommer nu att föreslå ackord till sina oprioriterade fordringsägare för att få ner skuldbördan.

Egoboost grundades av Isabella "Blondinbella" Löwengrip som sålde sin del av bolaget 2012. Förlaget drivs nu av de nya ägarna Johan Möller och Daniel Andersson Alm.

Egoboost Magazines ger ut tidskrifterna Pappa Magazine, Egoboost Magazine, Husdrömmar och Underbara resor.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.