Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ekonomi tar mer plats i nya Fokus

Publicerad: 17 november 2011, 12:02

I morgon kommer nya Fokus. Nyhetsmagasinet stöps om för första gången sedan 2005. Förutom ett nytt format kommer tidningen lyfta fram ekonomibevakningen.


Den tydligaste förändringen är att tidningen börjar med ett aktualitetsblock med fördjupning av veckans viktigaste nyheter. Men också att ekonomi får mer utrymme i Fokus. I tider där världsekonomin har dominerat nyhetsflödet kommer tidningen att införa en ekonomikrönika varje vecka.

– Det är bra tajming att komma i en tid där det är mycket inom ekonomi som behöver en förklaring. Vi har alltid varit duktiga på politik. Nu har vi större ambitioner med vår ekonomijournalistik. På samma sätt som våra läsare redan förväntar sig att läsa om berättelsen kring Juholt ska de förvänta sig att läsa om Lundin Oil, säger Fokus chefredaktör Martin Ahlquist.

Fokus har behållit sin ursprungliga form sedan premiärnumret för sex år sedan. Martin Ahlquist berättar att det inte funnits tid innan:

– Man kan undra varför vi inte gjort det här tidigare. Förklaringen är att vi har jobbat så intensivt med innehållet för att bli ett fullfjädrat nyhetsmagasin.

Formatet och pappret består, samtidigt som typsnittet och formen för faktarutor och vinjetter inne i tidningen har bytts ut.

– Omgörningen gör oss snabbare, smartare och ger oss mer självförtroende. Den nya formen ger oss bättre verktyg. Omslaget har ett mer direkt tilltal och den röda ämnesraden inne i tidningen gör det enklare att sätta kraftfulla rubriker.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.