Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ekonomiska problem för lyxmagasinet

Publicerad: 4 januari 2010, 12:56

Nutidens Förlag, som ger ut lyxmagasinet Galore Weekend, har kraftig likviditetsbrist. Enligt uppgift har företaget tvingats skjuta på lönutbetalningar samt säga upp personal. Ansvarige Michael Heidenblad lägger locket på.


Lyxmagasin med problem – Galore får inte ihop ekonomin.

I våras stod det klart att Brigante Media har gått i konkurs. Företaget gav ut lyxmagasinet Galore Weekend. Bland annat framkom uppgifter att det fanns skulder till obetalda frilansare och skatteskulder.

Samma år togs Galore Weekend över av nystartade Nutidens Förlag. Nu visar det sig att förlaget har stora ekonomiska bekymmer.

Enligt uppgift till Resume.se har förlaget tvingats skjuta upp löneutbetalningar fram till dess att det kommer in annonsintäkter från nästa nummer. Som en direkt följd av förlagets ekonomiska bekymmer har även en rad personer fått lämna företaget.

Resume.se har upprepade gånger sökt företagets ansvarige Michael Heidenblad, men han har trots löfte om att ringa tillbaka inte återkommit i frågan.

Enligt uppgift räknar inte Nutidens Förlag med att gå i konkurs och det finns heller ingen konkursansökan inlämnad hos Malmö Tingsrätt.

På webbplatsen www.galoreweekend.se står det följande: Vi bygger nytt. Ny sajt inom kort…

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.