Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ekwalls bolag säljer idolbilder på landslaget

Publicerad: 13 juni 2008, 08:51

TV4:s sportprofil Patrick Ekwall kontrollerar 50 procent av aktierna i bolaget Starpix. Bolaget säljer bland annat signerade porträtt på spelarna i fotbollslandslaget.


Patrick Ekwalls bolag är delägare i Starpix. Foto: Andreas Alfredsson

Det är Dagens Industri som skriver om TV4-profilen Patrick Ekwalls affärer. Hans inkomster hamnar i bolaget Mr Exklusive in Sports. 2006 drog bolaget in 1,5 miljoner kronor.

Men bolaget investerar också i andra verksamheter. Bland annat var det under en tid delägare i fotbollstidningen Offside, men de aktierna är sålda.

Ett annat bolag som Patrick Ekwall investerat i är Starpix. Här äger hans bolag 50 procent och Ekwall sitter också i styrelsen.

Affärsidén är att sälja signerade porträtt på idrottsstjärnor. Just nu är de hetaste bilderna på spelarna i landslaget. Vill man ha en bild på Henke Larsson får man hosta upp 3999 kronor.

Just nu bevakar Patrick Ekwall Fotbolls-EM för TV4:s räkning. Bo Nilsson driver Starpix och förklarar Ekwalls roll i bolaget:
– Patrick är med som investerare. Han har ju också en stor kunskap om sport och sitter på ett nätverk som är värdefullt, säger han till Dagens Industri.

Resume.se har utan framgång sökt TV4:s sportchef Hans Pekkari för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.