Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Elin Ahldén: ”Planen är att åka fram och tillbaka mellan Mälaren och Saltsjön så många gånger vi hinner”

Publicerad: 17 juli 2020, 10:51

Elin Ahldén är konsult och delägare i Lennox PR.

Lennox PR:s partner Elin Ahldén njuter av Stockholm från vattnet, är för otålig för ljudböcker och tipsar om glass i Bromma. Här är hennes sommar.


Ämnen i artikeln:

Elin AhldénSommar

Vad gör du i sommar?
– Åker i min killes pyttelilla båt. Jag gav honom ett slusskort i födelsedagspresent, så planen är att åka fram och tillbaka mellan Mälaren och Saltsjön så många gånger vi hinner.

Vad läser du?
Ingen sommar utan Pilate, Guitar och Milkman! Jag läser om Song of Solomon varje år. Jag är i vanliga fall alldeles för otålig för ljudböcker (och podcaster och radioprogram) men i år lyssnar jag på Toni Morrisons egen inläsning. Hennes röst är lika magnetisk som hennes språk. 

Vilket är ditt bästa sommartips för personer i branschen?
– Läs, lyssna på och titta på något annat. Något som inte är en kampanj, som inte vill dig något särskilt och som inte behövt ta hänsyn till någon beställare. Alla får skruvad verklighetsuppfattning av sina jobb, vi också.

Något smultronställe du vill tipsa om?
– Båt genom Pålsundet. Och Scarfó en regnig vardag (för att slippa kön). Hela Stockholm är ett smultronställe! Särskilt från vattnet. Som lantis kan jag fortfarande bli överlycklig över att bo här.

Hur har den här våren påverkat dig som yrkesperson?
– Kris och förändring är mitt jobb, så rent yrkesmässigt har det varit tydliga, intensiva och lättprioriterade månader. Jag är tacksam att vi inte behövt permittera, att Lennox hittills klarat sig bra. Jättebra, till och med. Men jag är i märgen trött.

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från den här våren?
– 16 mars. Dagen vi stängde kontoret. Jag hade haft barn hemma i karantän i två veckor och klättrade redan på väggarna. Tobias Rydergren jobbade sin första dag och hann knappt starta datorn innan han fick hjälpa till att tömma kylskåpet på färskvaror. Välkommen till Lennox, liksom. 

Hur hoppas du att coronakrisen påverkar branschen på längre sikt?
– Det finns en massa bös i den här branschen. Gratisjobb och orimlig arbetsbelastning till exempel. Man skulle kunna tro att det med permitteringar och tillhörande uppföljningar skulle bli en upprensning där, men det vete sjutton. Jag är cynisk. Jag ser ju redan byråer som sagt upp folk samtidigt aktivt rekrytera obetalda praktikanter som gärna ska ha både utbildning och erfarenhet.

Vad är din målsättning inför hösten?
– Att hålla ut, mest? Och att byta Lennox flagga till en med vår nya logga. Att vara en lite mer tålmodig mamma än jag mäktat med den här våren. Och så längtar jag efter min syster som är iva-syrra i Norge. Det vete fåglarna om jag får krama henne före jul. Men jag tänker hoppas. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Elin AhldénSommar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.