Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Elin Kling får eget magasin hos Bonnier

Publicerad: 23 november 2010, 10:18

Resume.se kan avslöja att modeprofilen Elin Kling får ett eget modemagasin hos Bonnier. Kling blir kreativ chef och modechef, Jonna Bergh Wahlström blir chefredaktör. Premiärnumret kommer i mitten av mars.


Ämnen i artikeln:

Jonna Bergh WahlströmElin KlingBonnier Tidskrifter

Elin Kling. Foto: Resumé.

Resume.se avslöjade i går Jonna Bergh Wahlströmsprojekt hos Bonnier Tidskrifter, och att en ny tidning var på gång.

Tidningen det handlar om är en mode- och skönhetstidning med arbetsnamnet ”Style by".

Modeprofilen Elin Kling, som nyligen sa upp avtalen med Expressen och TV4, blir ansiktet utåt för satsningen och får titlarna kreativ chef samt modechef.

Jonna Bergh Wahlström blir chefredaktör. Tidningen kommer ut med första numret i mitten av mars och totalt blir det sex nummer nästa år. Kärnmålgruppen är tjejer i 27-årsåldern.

För Elin Kling handlar det om ytterligare ett kliv på karriärstegen.

– Jag gillar rappa medier som Expressen, men det som lockade mig var att att jag fick en möjlighet att starta ett eget magasin – att få vara med från uppstarten , att få lära mig businessen, samtidigt som jag får ett kreativt utbyte. Och det lockade också jättemycket att få jobba med Jonna som verkligen är superduktig, säger Elin Kling.

Det kommer även att släppas en sajt kopplad till tidningen. Elin Kling kommer att fortsätta att blogga – men bloggen kommer att flyttas från tv4.se vid årsskiftet till en – än så länge hemlig – plats.

I "Style by”-redaktionen finns även moderedaktören Colombine Smille och ad:n Nina Oja.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.