Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Elle är till salu

Publicerad: 3 december 2010, 07:41

Tidningen Elle är till salu. Trolig köpare är Hearst och Bauer.


Ämnen i artikeln:

Elle

Det är det franska konglomeratet Lagardère som nu ska genomföra en gigantisk medieförsäljning. 212 magasin i 45 länder under Lagardère-ägda förlaget Hachette Filipacchi ska säljas eftersom ser över sina kostnader. Under året har det genomförts kraftiga neddragningar på förlaget och omsättningen på förlagschefer har varit hög.

Fransmännen är nöjda med sitt inhemska medieinnehav. Därför kommer Hachette Filipacchi troligtvis har kvar inflytandet över Elles 43 olika editioner över hela världen.

Enligt amerikanska Mediaweek är en försäljning av amerikanska Elle och Woman’s Day nära. Köparen är tidningsjätten Hearst som redan har Cosmopolitan, Harper’s Bazaar och amerikanska utgivningen av Marie Claire i portföljen.

I Storbritannien är det troligtvis Bauer som tar över Hachette Filipacchis magasin. Bauter ger i dag ut sex kvinnomagasin, bland andra Grazia och Pop.

Att Hachette Filipacchi nu drar sig tillbaka till Frankrike innebär att förlaget inte köper upp magasinsförlaget BBC Worldwide som det har spekulerats om tidigare.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Elle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.