Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Elvis hologram uppträder med Michael Jackson?

Publicerad: 27 augusti 2014, 12:22

Foto: Scanpix

37 år efter sin död är Kungen av Rock 'n' Roll på väg att återuppstå som hologram – med stående show i Vegas och Macau.


Pulse Evolution, som tidigare gett nytt liv åt bland andra Michael Jackson har skrivit avtal med Authentic Brands Group som sköter Elvis Presleys varumärke, rapporterar Adweek.

Enligt tidningen planerar bolaget att spendera upp till två år på att skapa ett hologram av artisten bestående av 11 500 rörliga delar. Jamie Salter, vd för Authentic Brands Group, säger till AdWeek att det finns planer på att låta den digitala Elvis-kopian uppträda i såväl Las Vegas som Macau, kanske till och med tillsammans med Michael Jacksons eget hologram.

Pulse Evolutions ordförande, John Textor, sade i en intervju med USA Today  tidigare i våras att även stjärnor som Frank Sinatra och Bob Marley kan vara aktuella som framtida hologram.

Hologram kommer bli en allt vanligare syn, säger analytikern David Deal som menar att hologramtekniken ger döda artister en möjlighet att kapitalisera på den ökande försäljningen av liveföreställningar.

Det är ännu oklart till vilken ålder den digitala Elvis kommer återuppstå, skriver AdWeek.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.