Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

En glad Norgehistoria

Publicerad: 1 oktober 2009, 10:06

För tre år sedan slog sig frilansarna Jan Edén och Anders Kumlien samman och bildade byrån Grand Plan. Nu är det klart att de köps upp och blir en del av norska reklamkoncernen Cox med över 300 anställda.


Jan Edéns och Anders Kumlien

Norska Cox ägs av Media Bergengruppen och jobbar i stort sett med alla kommunikationsdiscipliner. Byrån har över 300 anställda på kontor i Oslo, Bergen och Köpenhamn. Nu tar de första steget in på den svenska marknaden.
– Vi har pratat med varandra i ett år och idag är det klart att vi blir Cox i Sverige, säger projektledaren och grundaren Jan Edén.

Grand Plan har jobbat med traditionell reklam, webb och kundtidningar. Byrån har hittills haft fyra anställda, men växer nu med två till. PÅ kundlistan finns bland andra Skanska, Dramaten och Sweco.
– Tanken är nu att vi ska dra nytta av varandras kunskaper och vi ska kunna hjälpa Cox norska kunder och att de ska kunna hjälpa våra.

Blir ni rika?
– Nej, vi är inte Peter Settman.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.