Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"En tidning för alla som gjort lumpen"

Publicerad: 22 juni 2010, 09:25

Imorgon är det premiär för nya tidningen Soldat & Teknik. Tidningen ges ut av Albinsson & Sjöberg och komma ut med minst tre nummer.


Ämnen i artikeln:

Albinsson & Sjöberg

Soldat & Teknik kommer ut i morgon.

Albinsson & Sjöberg är mest kända för sina motortidningar. Nu hänger förlaget trenden med historiska tidningar. Att det blev just militärhistoria är däremot inte så konstigt. Förlaget har sitt huvudkontor i Karlskrona, där den svenska flottan har sin hemmabas.

Vd Stig L Sjöberg förklarar tidningens målgrupp i ett pressmeddelande:
”Det är en tidning för alla oss som gjort lumpen. Men också för de som tagit värvning och är, eller har varit,  stamanställda inom försvaret. Soldat & Teknik är för dig med intresse av svensk militär historia och människorna som formade den. En tidning om ett försvar i fred. För dig som vill veta mer om militära fordon, flygplan och fartyg.”

Tidningens chefredaktör är Erika Philipson, som annars jobbar med förlagets bokutgivning. Redaktör för tidningen är Kjell Engström. Soldat & Teknik kommer att testas under tre nummer för att se hur läsarna tar emot tidningen. Den kommer att ges ut som en undertitel till Nostalgia. Nostaligia Special kommer ut med sex nummer per år vartannat numer blir det Soldat & Teknik och vartannat nummer blir det Klassiska Båtar.

Soldat & Teknik kommer att distribueras av Tidsam och siktar på en upplaga på 6 000 exemplar.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Albinsson & Sjöberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.