tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Engagemang, hur viktigt är det egentligen?

Publicerad: 27 november 2018, 08:06

Denna vecka dyker poddvärdarna Jakob Ryberg och Jakob Mjöbring ned i ämnet engagemang, ett avgörande ämne för alla som jobbar med digital marknadsföring.

Ämnen i artikeln:

Digital marknadsföring i spenaten

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


– Engagemang är otroligt viktigt när vi arbetar med digital marknadsföring, säger Jakob Mjöbring. Framförallt är det ett mått på att vi är relevanta, att vi träffar rätt i vår målgrupp, men det gäller också att veta vad man ska mäta och varför.

Jakob & Jakob diskuterar hur man som marknadsförare ska förhålla sig till de mått som finns och hur man ska resonera runt det vi kallar för engagemang. Alltså de reaktioner och kommentarer vi önskar få på de inlägg vi gör i till exempel sociala medier eller den tid besökarna tillbringar på din webbplats och hur många sidor man besöker.

I podden pratar de även om den nya lotterilagen som träder i kraft vid nyår som helt förändrar sättet vi kan göra lagliga tävlingar på samt Google Ads som testar nya extensions för flera shoppinghöjdpunkter som till exempel Black Friday. Jakob Mjöbring har även besökt Internetdagarna och sammanfattar sina intryck därifrån.

Du kan även lyssna på Digital marknadsföring i spenaten på Acast och i Apples Podcaster.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev